In vuur en vlam staan

Waarvoor sta jij in vuur en vlam? Wellicht denk je aan gezondheid, een betere wereld zonder geweld, een goed klimaat, goede relaties, meer liefde.

Weet je, al deze dingen liggen in jouw bereik en dat willen we graag met jou delen. Zo graag zelfs dat we daarvoor in vuur en vlam staan.

Hoe dan?

Kijken we naar de gebeurtenissen in deze wereld dan lijkt dit onmogelijk. Als we alleen al letten op de conflicten en oorlogen dan zien we dat de mensheid weinig of niets geleerd heeft van de geschiedenis. Maar het goede nieuws is dat jij daar verandering in kan brengen door je positief op een ander voorbeeld uit de geschiedenis te richten. Dat kan je leven totaal veranderen en het brengt je een hoopvolle toekomst. Dat ervaren velen van ons en die ervaring wensen we ook voor jou.

Ook God ziet met leed de treurige toestand van de aarde, de worsteling van de mens om te overleven. Daarom zond Hij zo’n tweeduizend jaar geleden Jezus Zijn zoon naar de aarde. Jezus was als mens het voorbeeld hoe God het leven bedoeld heeft. Jezus sprak over een koninkrijk dat niet van deze wereld is. Jezus laat ons een glimp van een nieuwe hemel en aarde zien waarop geen dood, ziekte of oorlog meer zal zijn. Dat is mogelijk door zijn voorbeeld in geloof te volgen.

Meer dan in vuur en vlam

Wat is jouw reactie? Klinkt dit niet te mooi om waar te zijn? Bestudeer dan eerst het leven van Jezus, dan zul je zien dat Hij meer dan in vuur en vlam voor jou staat. Hij heeft zelfs Zijn leven gegeven om jou dat cadeau te kunnen geven. Hij werd op een vreselijke manier gekruisigd. Zijn kruisiging laat de strijd op aarde zien tussen goed en kwaad. Dat is de oorlog op onze planeet.

De boodschap voor nu aan jou.

Dat nieuwe koninkrijk en dat liefdevolle leven is binnen jouw bereik. Als jij ervoor kiest Jezus te volgen, dan geeft Hij jou de kracht daarvoor. Hoe? Door de Heilige Geest die Jezus beloofd heeft bij Zijn opstanding. Het cadeau van “De Heilige Geest “zal je leven leiden, je denken veranderen. De Heilige Geest zal je wijzen op fouten waarvoor jij om vergeving kan vragen. De Heilige Geest geeft steeds meer inzicht in de waarheid en liefde. Door de Heilige Geest die in jou zal werken zul je bemerken dat Hij bij je is. Wat je ook meemaakt in de strijd tussen goed en kwaad op deze wereld, zal Hij je leiden naar die nieuwe hemel en aarde die mooier is dan jij kan bedenken.

De relatie tussen Pinksteren en “vuur en vlam”

Met Pinksteren wordt herdacht dat de eerste discipelen (leerlingen) van Jezus het cadeau van de Heilige Geest kregen. Het bewijs hiervan was zichtbaar in tongen van vuur zoals Handelingen 2 in de Bijbel beschrijft. De Heilige Geest is voor iedereen beschikbaar, dus ook voor jou! Wil jij het geschenk dat God jou aanbiedt accepteren? Kies jij voor het leven geleid door de Heilige Geest?

Waarvoor sta jij in vuur en vlam?
Waarvoor sta jij in vuur en vlam?