Bananen pannekoekjes met sojayoghurt en gekarameliseerde appel

Ingrediënten (voor 20 stuks)

  • 2 zeer rijpe bananen
  • 1 appel
  • 500 ml plantaardige melk
  • 400 g bloem
  • 50 g rozijnen
  • 4 el honing
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 4 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • Margarine, om in te bakken

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes in het formaat van kleine dobbelsteentjes. Zet de appelblokjes apart.

Schil de banaan en prak het vruchtvlees in een kom met behulp van een vork tot moes.

Voeg de plantaardige melk, honing, zonnebloemolie en vanille-extract toe aan de kom en roer het geheel door elkaar.

Voeg de bloem, het bakpoeder, zout en de helft van de kaneel toe aan de kom en roer het geheel door elkaar met een houten lepel. Het beslag zal niet helemaal egaal worden door de geprakte banaan, maar zorg ervoor dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en er een beslag gevormd is.

Verhit een klein beetje margarine in een koekenpan en voeg wanneer de margarine gesmolten is een klein beetje van het beslag toe aan de pan totdat je een mooi rond pannenkoekje hebt. Wacht totdat er bubbeltjes ontstaan op het beslag en draai de pannenkoek om. Bak de pannenkoek nog 1-2 minuten aan deze kant. Herhaal deze stap totdat het beslag op.

Verhit margarine in een koekenpan en voeg de appelblokjes en overgebleven kaneel toe en roerbak het geheel 3-4 minuten totdat de appel gekarameliseerd is.

Stapel de bananenpannenkoekjes op elkaar en versier met de gekarameliseerde appel, de rozijnen en de sojayoghurt. Serveer de pannenkoekjes terwijl ze warm zijn.