Zuivelvrije chocolade mousse

Ingrediënten:

400 ml Kokosmelk

5 el Cacaopoeder

1 Cup Dadels, cup goed vol stoppen! (150-160 gram)

Paar druppeltjes vanille extract

Bereiding:

Zet een nacht van te voren de kokosmelk in de koelkast. Wanneer je het gaat gebruiken, draai je langzaam het blik om zodat het water naar boven gaat. Zo is de kokos niet te droog en niet te nat. Verwijder het vocht.

Ontpit de dadels en doe deze in een grote (!) mengbeker of schaal samen met 2 flinke eetlepels kokosmelk en pureer dit met een handpureerder.

Als je geen velletjes van de dadels wil, moet je het mengsel door een zeef halen met heel fijn gaas. Als het je niet uitmaakt, kun je de rest van de kokosmelk erbij doen. Voeg ook de cacaopoeder toe en maal alles tot het een mooi glad beslag wordt.

Voeg vervolgens de vanille extract toe.

Verdeel de mousse over de bakjes, en zet het een paar uur in de koelkast. Als je de mousse een dag van te voren maakt, smaakt hij nog lekkerder!