Glutenvrije suikervrije aardbeientaart met banaan

Ingrediënten (8-10 personen)

Voor de bodem

 • 100 gram sesamzaad
 • 50 gram zonnebloempitten of amandelen
 • 50 gram pecannoten of walnoten
 • 140 gram rozijnen of vijgen
 • 100 gram ontpitte dadels
 • 1-3 eetlepels amandelmelk of water
 • Gemalen kaneel

Voor het glazuur

 • 300 gram aardbeien
 • 2 eetlepels ahornsiroop (als de taart niet suikervrij hoeft te zijn, kun je ook 3 eetlepels vruchtensuiker gebruiken)

Voor de vulling

 • middelgrote bananen
 • 300 gram aardbeien
 • Geraspte kokos

Bereiding

Maal het sesamzaad, de zonnebloempitten en de pecannoten in een food processor. Voeg de rozijnen, dadels en voldoende amandelmelk toe om er een stevig ‘deeg’ van te maken. Druk het ‘deeg’ in een ondiepe ronde taartvorm (22 1/2 cm) en bestuif met het gemalen kaneel.

Meng 300 gram aardbeien met de vruchtensuiker. Giet tweederde van de aardbeienpuree in de taartbodem en bewaar de rest voor later.

Snijd de bananen en de aardbeien in dunne plakjes. Schik de helft van de aardbeien op de taartbodem en bedek ze met de plakjes banaan. Verdeel de res van de aardbeienpuree iver de banaan en giet de rest van het glazuur erover. Bestrooi de taart met geraspte kokos en laat hem minstens 3 uur in de koelkast staan.

Deze verse vruchtentaart met een romige bodem van gedroogd fruit en noten is een niet te beschrijven traktatie. De ingrediënten voor de bodem kunt u aan uw eigen smaak aanpassen, zolang de samenstelling maar dik genoeg is.