Glutenvrije amandelkoekjes met dadelpasta

Ingrediënten

  • 400 g amandelmeel
  • 80 g gesmolten boter
  • ¼ tl bakzout (zuiveringszout of natrium bicarbonaat)
  • ½ tl zout
  • 170 g honing
  • 250 g ontpitte dadels
  • Water

Bereiding amandelkoekjes

Mix de eerste 5 ingrediënten goed door elkaar. Maak er met de handen kleine balletjes van. Leg deze op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze plat. Bak de koekjes goudbruin (ongeveer 10-15 minuten) in de oven op 150°C. Laat ze goed afkoelen. Het kan lijken dat de koekjes nog wat zacht zijn terwijl de kleur al goed is. Haal de koekjes toch uit de oven. Met het afkoelen worden ze harder!

Bereiding dadelpasta

Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg er water aan toe. Let op, niet te veel, dan wordt de pasta veel te nat. Iets boven de bodem is voldoende. Maal tot er een gladde pasta ontstaat. Smeer dit op een koekje en leg er eventueel nog een koekje bovenop.