februari 2024Diner, Recept, Vegan

Courgetterolletjes

Ingrediënten

  • 4 kleine courgettes
  • 250 gram ricotta
  • sap van een ½ citroen
  • scheutje olijfolie
  • handvol basilicumblad, fijngehakt
  • 50 gram pijnboompitten, geroosterd
  • balsamicoazijn, om over het gerecht te druppelen
  • olijfolie, voor bakken en over het gerecht te druppelen

Bereiding

  1. Schil de courgette overlangs met een dunschiller en haal er ongeveer 40 goede reepjes uit.
  2. Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
  3. Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.
  4. Meng de ricotta met het citroensap, de olijfolie en zout en peper naar smaak.
  5. Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.
  6. Leg een met een theelepel een klein beetje ricotta op de courgettereep en rol deze op. Herhaal dit tot de ricotta op is.
  7. Schik de courgetterolletjes op een bord en doe er een beetje peper overheen.
  8. Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen.