februari 2024Diner

Vegan Pastasalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram (volkoren) schelpjespasta
  • 50 gram pijnboompitten
  • 295 gram gegrilde rode paprika
  • 150 gram Violife witte griekse kaas
  • 1 venkel
  • 85 gram rucola
  • 50 gram Kalamata-olijven zonder pit
  • 2 el extra vierge olijfolie

 

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit in een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 2-3 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en doe met 2/3 van de vegan witte kaas in een hoge mengbeker. Pureer met de staafmixer tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de warme pasta.

Snijd harde stukken van de venkel en snijd de knol in de lengte in dunne plakjes. Schep de venkel en rucola door de pasta en verdeel de salade over een grote schaal. Bestrooi met de olijven, de pijnboompitten en olijfolie. Verkruimel de rest van de vegan witte kaas erover en breng op smaak met versgemalen peper.