februari 2024Diner, Glutenvrij

Broccoli couscous met erwten en feta

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 stronken broccoli
  • 2 takjes munt
  • 150 gram kikkererwten
  • 150 gram doperwten, diepvries of uit een pot
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram feta
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes, die de roosjes in een keukenmachine en vermaal ze tot kleine korreltjes. Hak de munt fijn en laat de kikkererwten en de doperwten (uit een pot) goed uitlekken. Wanneer je doperwten uit de diepvries gebruikt, moet je ze even kort blancheren.

Verhit een scheutje olie in een pan. Meng de kikkererwten en de doperwten met de broccolicouscous en bak het geheel zo’n 4 minuten in de pan. Voeg vervolgens de munt toe, een scheutje olijfolie en een flinke snuf peper en zout toe.

Hak de walnoten fijn en verbrokkel de feta. Verdeel de broccolicouscous over twee borden en verdeel de walnoten en de feta hierover.