Zuivelvrije aarbeien cheesecake
Ingredienten voor de bodem
- 100 gram rauwe amandelen, paar uur geweekt
- 100 gram rauwe hazelnoten, paar uur geweekt
- 6 el rauwe cacaopoeder
- 300 gram verse dadels
Ingrediënten voor de vulling
- 100 gram kokosolie
- 300 gram rauwe cashewnoten, paar uur geweekt
- Sap en geraspte schil van 2citroenen
- Merg van 1 vanillepeul of 1 zakje vanillesuiker
- 120 gram honing
Ingrediënten topping
- 500-700 gram bevroren aardbeien
- 2 el honing
Bereiding van de bodem
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de geweekte noten in een keukenmachine en maal goed fijn. Voeg daarna de dadels en de cacaopoeder toe en maal tot een mooi deeg ontstaat. Verdeel het deeg over de bedekte bodem van de springvorm. Het deeg is erg plakkerig, dus om het goed te kunnen verdelen kun je het beste met vochtige handen werken of de bolle kant van een lepel gebruiken. Laat dit zo staan.
Bereiding van de vulling
Maal de cashewnoten fijn. Voeg vervolgens de kokosolie, honing, vanille en het sap en de geraspte schil van de citroenen toe. Mix tot er een gladde romige massa ontstaat. Giet dit over de bodem en verdeel.
Bereiding van de topping
Meng de bevroren aardbeien met de honing in de keukenmachine tot een puree. Giet dit uit over de vulling en verdeel.
Zet de taart in de vriezer om goed op te laten stijven en voor het serveren in de koelkast.