Glutenvrije taai taai koek
Dit is een lekkere vervanging voor de welbekende taai-taai die wij in december overal kunnen vinden. De smaak is er, alleen is de structuur meer een cake of een eierkoek. Dat maakt het echter niet minder lekker!!
Ingrediënten
- 60 gram boekweitmeel
- 50 gram kikkererwtenmeel
- 15 gram amandelmeel
- 10 gram kokosbloesemsuiker
- 3 gram venkelzaad
- 15 gram gemalen lijnzaad
- 1 banaan
- 1 gram bakpoeder
- 1 el olijfolie
- 100 ml water
Bereiding
Alle ingrediënten in een mengkom samenvoegen. Met een staafmixer kun je alles mixen. Als alles goed gemengd is en de banaan zich ook helemaal heeft samengevoegd met alle andere ingrediënten, nog een paar minuten doormixen. Dan schuimt het kikkererwtenmeel wat op waardoor het beslag lekker luchtig wordt.
Stort het mengsel uit op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet de oven vervolgens op 180°C en bak de koek in 15-20 minuten mooi bruin.
Vers is de smaak het best. Wanneer je hem langer bewaard wordt hij droog.