Vegan Suikervrije Brownies

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 275 gram palmsuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/3 theelepel zout
  • 250 ml water
  • 1 vanillestokje
  • 65 gram cacaopoeder
  • 250 ml zonnebloem olie
  • 1 handjevol pecannoten, verkruimeld
  • Optioneel: suikervrije pure chocolade in kleine stukjes

Bereiding

Vet een vierkante ovenschaal in (20×20 cm) met wat olie en leg er een vel bakpapier in om de brownie er na het bakken en afkoelen makkelijk uit te tillen. Verwarm de oven vervolgens voor op 160 graden hetelucht- of 180 graden elektrische oven.

Meng in een kom de bloem, maïzena, palmsuiker, bakpoeder en zout door elkaar met een garde, zodat er geen klontjes in zitten.

Doe in een maatbeker het water en voeg de cacao en het merg van het vanillestokje toe. Roer ook dit met een garde tot een chocoladepasta. Voeg vervolgens de olie toe en roer weer met een garde tot een glad geheel.

Doe het mengsel bij de droge ingrediënten en roer alles met een spatel tot een soepel en glad beslag. Zorg dat alle droge ingrediënten “opgelost” zijn.

Giet het beslag in de vorm en verdeel de verkruimelde pecannoten en eventueel de chocoladestukjes over het beslag.

Bak de brownies in ongeveer 35-40 minuten gaar. Laat de brownie volledig afkoelen, alvorens je deze uit de vorm haalt en aansnijdt.