februari 2024Brood & Beleg, Diner, Vegan

Vegan toast met romige maïs en bonen

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el milde olijfolie
  • 25 gram volkoren tarwemeel (of kikkererwtenmeel voor glutenvrij)
  • 300 ml sojadrink ongezoet
  • 400 gram witte bonen in blik
  • 190 gram mais in blik
  • 6 sneetjes volkorenbrood
  • 2 bosuien
  • ½ tl milde paprikapoeder

Bereiding

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een steelpan met dikke bodem en bak de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg het meel toe en laat al roerend op laag vuur in 3 minuten garen.

Voeg roerend met een garde de sojadrink in delen toe. Voeg pas de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Breng aan de kook. Laat de bechamelsaus op laag vuur 2-3 minuten zachtjes koken.

Spoel de bonen en mais af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg ze toe aan de saus en verwarm 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd diagonaal door. Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de toast over borden en verdeel de romige mais erover. Bestrooi met de paprikapoeder en bosui.