Vegan kip kerrie
Ingrediënten
- 200 gr rijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 2 el vloeibare boter (100% plantaardig)
- 200 gr tuinerwten
- 3 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 250 ml kokosmelk
- 200 gr plantaardige kipstukjes/250 gr jackfruit
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak.
Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn.
Giet een scheut vloeibare boter in een pan. Bak de plantaardige kipstukjes totdat ze een beetje bruin zijn. Voeg dan de kruiden, paprika, ui, knoflook en tuinerwten toe. In plaats van een vleesvervanger kun je ook een blikje jackfruit gebruiken. Vergeet niet om de jackfruit eerst af te spoelen voordat je het in de pan doet. Dit gaat het makkelijkst door de jackfruit even in een vergiet te doen en dan onder de kraan. Je kunt de jackfruit ook nog even met twee vorken uit elkaar trekken. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe.
Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen zodat de saus kan inkoken. Serveer de rijst met de kip kerrie saus en maak het gerecht af met wat verse peterselie.
Varatietip: vervang de doperwten eens door courgette.