Courgetterolletjes
Ingrediënten
- 4 kleine courgettes
- 250 gram ricotta
- sap van een ½ citroen
- scheutje olijfolie
- handvol basilicumblad, fijngehakt
- 50 gram pijnboompitten, geroosterd
- balsamicoazijn, om over het gerecht te druppelen
- olijfolie, voor bakken en over het gerecht te druppelen
Bereiding
- Schil de courgette overlangs met een dunschiller en haal er ongeveer 40 goede reepjes uit.
- Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
- Breng ze op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.
- Meng de ricotta met het citroensap, de olijfolie en zout en peper naar smaak.
- Schep de basilicum en de pijnboompitten erdoor.
- Leg een met een theelepel een klein beetje ricotta op de courgettereep en rol deze op. Herhaal dit tot de ricotta op is.
- Schik de courgetterolletjes op een bord en doe er een beetje peper overheen.
- Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen.